APEL – reguli COLECTARE SEPARATA ASOCIATII

colectare-selectiva

STIMATI ROMASCANI,

ROSSAL SRL ROMAN Saluta pe aceasta cale initiativa municipalitatii de a amplasa un sistem modular de colectare selectiva a deseurilor municipale in perimetrul asociatiei dvs.

Speram ca investitia sa produca efectele scontate: cresterea gradului de confort si sanatate a locuitorilor si mentinerea unui aspect salubru a zonei.

colectare-selectiva

Ne bazam, ca intotdeauna, pe sprijinul dvs. efectiv, prin respectarea regulilor de exploatare a acestei investitii.

Vi le reamintim pe cele mai importante:

 1. Obligatia tuturor generatorilor de deseuri de a COLECTA SELECTIV cel putin urmãtoarele fractii din deseurile MENAJERE:
   • Deseuri reciclabile din hârtie-carton (ex. Cutii folosite ca ambalaj de la diverse produse alimentare sau nealimentare, pungi de hârtie, sacose din hârtie);
   • Deseuri reciclabile din plastic si metal ( ex. Flacoane din PET, plastic, doze de la bãuturi, cutii de la conserve);
   • Deseuri reciclabile din sticlã ( ex. Sticle de la diverse bãuturi, borcane);
   • Deseuri reziduale ( deseuri nevalorificabile, care nu se descompun imediat, inerte: haine vechi, resturi încãltãminte, scutece, etc) si Deseuri biodegradabile (ex. deseuri din bucãtãrii: resturi de alimente care se descompun în timp).
 2. Obligatia de a depune deseurile selectate în locatia corespunzãtoare fiecãrei fractii
 3. Interdictia categorica de depozitare a altor categorii de deseuri la punctele de colectare: DESEURI DIN CONSTRUCTII SI DEMOLARI, DESEURI VOLUMINOASE, DESEURI VEGETALE DIN INTRETINEREA GRADINILOR SI SPATIILOR VERZI, DESEURI ELECTRICE SI ELECTRONICE
 4. Obligatia comuna a asociatiilor de proprietari si a operatorului de a stabili si respecta locatiile de depunere a deseurilor vegetale rezultate din lucrari de amenajare a spatiilor verzi, în vederea preluãrii saptãmânale a acestora
 5. Interdictia SUSTRAGERII DESEURILOR din modulele, containerele si din cosurile stradale.
 6. Interdictia de a crea dezordine prin rascolirea in containerele de gunoi, prin abandonarea deseurilor in locuri publice s.a.
 7. Deseurile generate de lucrãri de CONSTRUCTII, DEMOLARI, (RE)AMENAJARI DE LOCUINTE (ex. moloz, resturi materiale de constructii: polistiren, rigips s.a., tâmplãrie veche, obiecte sanitare vechi, gresie, faiantã etc.) se vor colecta SEPARAT si se vor prelua de cãtre operatorul de salubritate LA COMANDA, CONTRA COST.
 8. Deseurile VOLUMINOASE (mobilier vechi, saltele uzate s.a.) si ELECTRICE SI ELECTRONICE se preiau gratuit, în cadrul unor campanii periodice organizate sau, în limita disponibilitãtilor operatorului, pe baza de programare, GRATUIT.

Vã multumim anticipat pentru sprijin si implicare !

Colecteaza separat pentru un oras curat !